۴ نتیجه برای سیاری فرد
فاطمه شهبازی، حامد سارانی، آزاده سیاری فرد، داریوش رستمی، لیلا رضائی شیر مرد، دکتر محبوبه خباز مافی نژاد،
دوره ۱۳، شماره ۱۸ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده
این مطالعه توصیفی - تحلیلی بر روی ۹۱ دانشجوی اتاق عمل دانشگاه های علوم پزشکی زاهدان و زابل در سال ۹۹ - ۱۳۹۸ به روش نمونه گیری در دستس انجام شد. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش دو پرسشنامه شناخت شغلی الدهام و هاکمن و پرسشنامه ی محقق ساخته انگیزش حرفه ای بود. به منظور توصیف وضعیت آزمودنی ها از آمار توصیفی استفاده و داده ها از طریق آزمون های تی مستقل با نرم افزار آماری تجزیه و تحلیل شدند. میانگین نمرات شناخت شغلی در هر دو گروه متفاوت بود. در برخی حیطه ها مانند حیطه تنوع مهارت ها و آزادی و اختیار عمل تفاوت معنادار وجود نداشت. تفاوت میانگین دیدگاه های دانشجویان جدیدالورود و سال بالایی در خصوص علاقمندی به رشته انتخابی اتاق عمل به ترتیب برابر با ۲۸/ ۵ و ۰۲/ ۴ بود و این تفاوت از نظر آماری معنادار شد. همچنین تفاوت میانگین دیدگاه دانشجویان جدیدالورود و سال بالایی در خصوص لذت بردن از فعالیت در رشته اتاق عمل به ترتیب برابر با ۵۸ / ۵ و ۹۰ / ۳ بود که از نظر آماری معنادار شد. یافته ها نشان داد دانشجویان جدیدالورود به دلیل متفاوت بودن دیدگاه شان نسبت به شناخت شغلی، انگیزش حرفه ای بالاتری نسبت به رشته اتاق عمل در بدو ورود به رشته دارند.
دکتر محمد طاهر احمدی، دکتر علی اکبری ساری، دکتر آزاده سیاری فرد، دکتر محبوبه مافی نژاد،
دوره ۱۴، شماره ۲۱ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده
مهاجرت نخبگان از مشکلاتی است که بسیاری از کشورهای جهان اعم از توسعه یافته و در حال توسعه را درگیر کرده است. لذا این مطالعه با هدف تدوین و روانسنجی پرسشنامه بررسی عوامل تاثیرگذار آموزشی دخیل بر تمایل دانشجویان پزشکی دانشگاه تهران به مهاجرت طراحی و اجرا شد. ابتدا پرسشنامه ی این مطالعه با کمک بررسی متون و نظرات کارشناسان طراحی و روانسنجی شد. سپس به منظور بررسی روانسنجی پرسشنامه محقق ساخته، روایی صوری و محتوایی و پایای آن مورد ارزیابی قرار گرفت. این پرسشنامه در سه بخش طراحی شد که شامل معیارهای دموگرافیک، میزان تمایل به مهاجرت و عوامل جاذب و دافع برای مهاجرت بود. به طور کلی بسیاری از گویه های آموزشی مرتبط با تمایل به مهاجرت در این مطالعه، نشان دهنده تمایل دانشجویان برای رشد و ارتقاء فردی در زمینه تحصیلی می باشد.
آزاده سیاری فرد، فاطمه شهبازی،
دوره ۱۵، شماره ۲۵ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده
یکی از مشکلات موجود در برنامه های درسی رشته های علوم پزشکی در دانشگاه، عدم وجود فرصت های آموزشی مشترک با هدف تقویت کار تیمی و همکاری بین دانشجویان حرفههای مختلف است. این مشکل آموزشی باعث می شود که اکثر فارغالتحصیلان نهتنها توانمندی های ضروری در زمینه همکاری بینحرفهای و کار تیمی در تیم درمان را تمرین نکنند و بالتبع کسب نکنند، بلکه نسبت به نقش ها و وظایف یکدیگر و داشتن نگرش درست به داشتن ارتباط و تعامل موثر بینحرفه ای نیز آگاهی پیدا نکنند. برای رفع این مشکل در دانشگاه ها و موسسات آموزشی برنامه های متنوعی طراحی و پیاه سازی می شود. یکی از این برنامه ها آموزش بینحرفهای یا IPE می باشد که از آن به عنوان راهی برای بهبود همکاری بینحرفهای و تعاملات موثر نام برد.
یکی از مشکلات موجود در برنامه های درسی رشته های علوم پزشکی در دانشگاه، عدم وجود فرصت های آموزشی مشترک با هدف تقویت کارتیمی و همکاری بین دانشجویان حرفههای مختلف است. اینمشکل آموزشی باعث می شود که اکثر فارغالتحصیلان نهتنها توانمندی های ضروری در زمینه همکاری بینحرفهای و کارتیمی در تیم درمان را تمرین نکنند و بالتبع کسب نکنند، بلکه نسبت به نقش ها و وظایف یکدیگر و داشتن نگرش درست به داشتن ارتباط و تعامل موثر بینحرفهای نیز آگاهی پیدا نکنند. برای رفع این مشکل در دانشگاه ها و موسسات آموزشی برنامه های متنوعی طراحی و پیاه سازی می شود. یکی از این برنامه ها آموزش بینحرفهای یا IPE می باشد که از آن به عنوان راهی برای بهبود همکاری بینحرفهای و تعاملات موثر نام برد.
دکتر مرضیه پورعبدلی، دکتر ملیحه کدیور، دکتر آزاده سیاری فرد،
دوره ۱۵، شماره ۲۶ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده
این مطالعه توصیفی مقطعی در سال ۱۳۹۷ برروی ۳۵۰ نفر از دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. نمونه گیری به صورت احتمالی و طبقه ای بر مبنای مقاطع تحصیلی دانشجویان بود و نمونه گیری در هر طبقه به صورت تصادفی ساده انجام خواهد شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه ای بود که روایی محتوایی و پایایی آن به ترتیب با استفاده از کسب نظرات متخصصان از طریق محاسبه روایی محتوایی و ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد. پیش نویس ابتدایی پرسشنامه مشتمل بر دو بخش؛ بخش اول مربوط به ویژگیهای دموگرافیک و بخش دوم شامل سوالات مربوط به بررسی وضعیت استفاده از فضای مجازی توسط دانشجویان پزشکی و عوامل موثر بر بکارگیری آن بود که از شرکت کنندگان خواسته میشد در ارتباط با هر گویه مشخص کنند نظرات خود را در قالب مقیاس لیکرت مشخص نمایند. توزیع و جمع آوری پرسشنامهها به صورت الکترونیکی انجام شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS و شاخص های آمار توصیفی-تحلیلی استفاده شد.